Pages

About

INSTALL WhatsApp IN WINDOWS7


Baru-baru ni, ramai yang tanya WhatsApp boleh ke install pada Windows7 PC or laptop.. Kalau diikutkan WhatsApp cuma boleh diinstall pada Smartphone, Iphone ataupun Android sahaja.. Walaupun anda mempunyai ANDROID EMULATOR yang telah diinstall pada laptop atau PC anda.. tapi anda still tak boleh nak install WhatsApp pada emulator itu.. sebabnya, WhatsApp memerlukan verification setelah siap diinstall..


Setelah mencuba pelbagai cara, akhirnya saya berjaya install WhatsApp pada laptop saya dengan menggunakan YouWave..YouWave merupakan android emulator yang boleh berfungsi macam android sebenar tetapi kalau download pada web asal YouWave anda hanya diberikan trial selama 4 hari sahaja..

Oleh itu, saya telah menyediakan software YouWave yang telah siap di crack untuk membuang trial pada software itu..

YouWave for Windows 7 ( size 105MB) download link ZIDDU


download setiap file dan sambungkannya menggunakan HJSplit ..

CARA INSTALL..

1. gabungkan setiap part dan extract menggunakan WinRAR ..
2. install YouWave sehingga selesai, kemudian patch menggunakan patch file..(sila disable antivirus anda ketika patch file) 
3. setelah selesai, lunch YouWave (pastikan ada internet connection)..
4. open browser pada YouWave dan type in www.whatsapp.com..
5. download WhatsApp, tunggu sehingga selesai dan kemudian install..
6. follow step install dan kemudian masukkan kod negara serta number talifon anda yang masih aktif..
7. click ok dan tunggu sehingga disahkan.. 
8. click EDIT #.. 
9. click OK.. 
10. click CALL ME
11. masukkan verification code yang diberikan oleh operator dan click OK..
12. masukkan nama anda dan click OK..
13. WhatsApp sedia digunakan..

anda perlu save number rakan-rakan anda pada YouWave sebelum menggunakan WhatsApp..

WhatsApp yang siap diinstall

17 comments:

  1. file untuk eksekusi install yg mana yah bro

    great blog bro

    ReplyDelete
  2. macam mana nak save no kat youwave?? leh ajar x? emel bro.tolong2

    ReplyDelete
  3. pas mau verifikasi kok unable to connect yak?
    mohon pencerahan

    ReplyDelete
  4. installer tak ada macam mana nak install??

    ReplyDelete
  5. aku install guna youwave tapi failed bab 3 digit tuh.call me pn xdengar kata apa.so ak da blur.ak x gune smartphone btw.reply kat muaz@humanoid.net k bro.tq

    ReplyDelete
  6. KALAU TAK DAPAT CALL KENA TUNGGU DALAM 30 MINIT LEPAS TU BARU BOLEH TRY LAGI

    ReplyDelete
  7. knp gw gk bisa download whatsaap nya ya???

    ReplyDelete
  8. tumpang tanya, lepas join, pastu extract, then perlu extract semua kerr file2 tuu? x jumpa pun installer youwave ney... harap admin bleh bantu..

    ReplyDelete
  9. http://www.remo-xp.com/2012/02/youwave-for-android-v2-2-0-full-patch.html

    ReplyDelete
  10. klu download bende ni semue ade byaran tak?

    ReplyDelete
  11. ni cuma android dalam laptop.. boleh download apps lain selain whatsapp

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. kenapa tak boleh download whatsapp ye?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...